Årets Ordblindemesse

I mandags var jeg på Ordblindemesse i Esbjerg. 

Det er efterhånden en tradition, at jeg en gang om året deltager i en Ordblindemesse.

En Ordblindemesse henvender sig – naturligvis til ordblinde – både børn og voksne, men også til undervisere og andre med interesse i ordblindhed. 

Hvad sker der på en Ordblindemesse?

På årets messe i Esbjerg var der mulighed for at besøge forskellige stande. 

Der var bl.a mulighed for at se den nyeste læse- og skriveteknologi, møde Ordblindeforeningen og  et par Ordblinde-efterskoler samt se hvilke tilbud Esbjerg Kommune har til ordblinde.

Og så var der en helt speciel stand, som jeg ikke tidligere har mødt på en Ordblindemesse, nemlig standen “Tal med en Ordblind”, hvor der var mulighed for at tale med og stille spørgsmål til forskellige Ordblinde mennesker. En spændende stand, som havde mange besøgende.

En personlig teaterforestilling

Udover stande var der på årets messe også en bid af teaterforstillingen: “Jeg læser falsk -en forestilling om ordblindhed” fremført af Contact.

Her fortalte 4 unge mennesker på forskellig vis om deres oplevelse af at være ordblinde. Bagefter var der mulighed for at stille spørgsmål til de unge. En meget fin og sigende forestilling, som gav et godt og personligt indblik i de udfordringer som ordblindhed kan give – både i forhold til skole og uddannelse, men også på det personlige plan.

“Jeg læser falsk- en forestilling om ordblindhed”

Alle ordblinde skal kunne deltage i det danske samfund på lige vilkår med alle andre

Dagens 2. oplæg stod Ordblindementor Christian Bock for. Han fortalte meget levende sin egen personlige historie om et liv med ordblindhed og gav gode konkrete tips til, hvordan man som ordblind kan lette hverdagen ved at bruge læse- og skriveteknologi. Hans vigtige mission om, at alle ordblinde skal kunne deltage i det danske samfund på lige vilkår med alle andre gennemsyrede hele hans oplæg. 

 

Ordblindementor Christian Bock holder oplæg.

Et liv som ordblind

Bubber var på som det sidste indlæg på messen. Han fortalte om, hvordan han har klaret sig og har opnået den karriere han har i dag på trods af ordblindhed. Han kom bla. ind på nogle af de strategier, som han har tillært sig, for at kunne begå sig i en verden af skrift. Han fortalte fx om, hvordan han altid kommer udenom at skulle skrive referat af et møde. Han sørger simpelthen for ikke at medbringe computer eller papir og blyant til mødet, for så kan han jo ikke skrive noget ned.

 

Bubber fortæller om sit liv som ordblind.

Hvorfor deltage i en ordblindemesse?

For mig er den årlige Ordblindemesse en kilde til inspiration, netværk og en måde at blive opdateret på. Jeg elsker nemlig at få ny viden. 

Har du lyst til at læse mere om den nyeste viden jeg har fået om ordblindhed? Så læs indlægget” Veje til bedre trivsel og større læringsudbytte for ordblindebørn her.

Nogle af de ordblinde, som deltog i dette års messe, fortalte, at de var kommet for at møde andre ordblinde og for at se, hvilke muligheder der er for at få hjælp og støtte. Og så synes de, det var rart at høre oplæg fra andre ordblinde, som har klaret sig godt.

Vil du også vide mere om, hvilke krav på hjælp og støtte ordblinde har? Så læs indlægget “Ordblind og hva’ så? her.

Jeg kan kun anbefale alle ordblinde, pårørende til ordblinde, undervisere af ordblinde og andre med interesse i ordblindhed at deltage i en Ordblindemesse. Det er gratis at deltage, og der er som regel flere messer rundt om i landet hvert år i uge 40, som jo er den internationale ordblindeuge.  

 

Ønsker du hjælp til dit ordblinde barn? Så tilbyder jeg bl.a. privat læseundervisning og/eller sparring og rådgivning.

Jeg tilbyder også hjælp og sparring til skoler, hvis de ønsker at udvikle deres tilbud til ordblinde og/eller arbejde henimod at blive en dysleksivenlig skole. Kontakt mig gerne for yderligere information.

 

Sådan klarer du nemt den daglige læsning med dit barn

Få 6 læsetips til, hvordan du på en nem måde kan klare den daglige læsning med dit barn i en travl hverdag.

 

Du bliver samtidig tilmeldt Læringsveje.dks nyhedsbrev, hvor du løbende får masser af inspiration til læsningen med dit barn.

Tak for din tilmelding!